ABD'de 'Arınma Gecesini' aratmayan görüntüler! Onlarca iPhone 15 çalındı ve...

Geçtiğimiz gün ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde bir grup hırsız, aralarında Apple'ın da bulunduğu 3 farklı mağazayı soydu. Onlarca iPhone 15'in ve iPad'lerin çalındığı iddia edilirken Apple ve diğer mağazalarda yaşanan yağmalamalar ise kameralara yansıdı.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia şehrinde bir grup hırsız, Arınma Gecesi adlı film serisini aratmadı. Apple, Lululemon ve footlocker mağazalarını talan eden hırsızlar şehri birbirine katarken Apple mağazasında yaşanan arbede ise kameralara yansıdı.

Salı akşamı Philadelphia'da yağmacılar şehrin merkezinde yer alan mağazaları soydu. Gençlerden oluşan grup Lululemon ve footlocker mağazalarını yağmaladıktan sonra ise soluğu Apple mağazalarında aldı. Genç yağmacılar tarafından soyulan mağazaların o anları ise sosyal medyada paylaşıldı.

Philadelphia yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda geçtiğimiz akşam yaşanan olayla ilgili 15 ila 20 kişinin tutuklandığı belirtilirken en az 2 adet de silah ele geçirildiği açıklandı.

Lululemon mağazasına polis müdahalesi

Öte yandan, Apple mağazasında çekilen görüntülerde yepyeni iPhone 15'lerin çalındığı iddia edilirken yapılan açıklamalarda ise Apple mağazasından çalınan birçok cihazın geri bırakıldığını çünkü bu cihazların sahip olduğu karmaşık hırsızlık önleyici sistemlerin devreye girerek cihazların devre dışı kaldığı belirtildi.

"YÜZDEN FAZLA KİŞİ VARDI"

Bölgede görev yapan bir polis memurunu, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte Lululemon mağazasının yüzden fazla kişi tarafından soyulduğunu açıkladı. Edinilen bilgilere göre yaşanan olayda ise herhangi bir yaralanma olmadığı söylendi.

CANLI YAYINLARI YAPAN KADIN TUTUKLANDI

Videoları sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak paylaşan ve yapılan yağmalamaları oldukça keyif alarak izleyen Dayjia Blackwell isimli kadın ise canlı yayın kliplerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından kısa sürede tutuklandı.