ABD'de bitkisel et alternatiflerine ilgi artıyor

ABD'de bitkisel et alternatiflerine ilgi artıyor

İnsanlar çevre, iklim, sağlık ve hayvan tarımının dünya ve hayvanlar üzerindeki etkisi konusunda daha bilinçli hale geldikçe, bitki bazlı alternatiflerin popülaritesi artıyor.

Bitki bazlı gıdalara olan talebin artması ile birlikte, restoranlar ve süpermarketler müşterileri için daha fazla seçenek sunuyor. Kısa süre önce Pizza Hut tamamen vegan olan pizza seçenekleri sundu, McDonald's McPlant ile vegan menü seçeneğini sundu. KFC de benzer şekilde vegan kızarmış tavuk seçeneği için Beyond Meat ile anlaştı. Domino's Pizza ve daha birçok fast-food zinciri menülerine vegan seçenekler ekliyor.

VAGAN KADINLAR DAMGA VURMUŞTU

Euronews konuya ilişkin World Animal Protection (WAP) tarafından hazırlanan bir rapor yayınladı. Rapora göre bitki bazlı alternatiflerin genişlemesi ve tüketicinin bitki bazlı seçeneklere kayması nedeniyle, 2021'de 700 binden fazla hayvan hayatta kaldı.

Raporda bitki bazlı alternatiflerin sadece ABD'de yaklaşık 212 bin domuz, 92 bin inek ve 405 bin tavuğu öldürülmekten kurtardığı kaydediliyor. Dünya çapında tüm alternatif ürünler düşünüldüğünde sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.


Kâr amacı gütmeyen WAP'ın açıklamasında bu rakamlara en çok tüketilen Beyond veya Impossible ürünlerinin sayısı ve ağırlıklarının hayvanlara göre nasıl olduğu temelinde yapılan hesaplamalarla varıldığı kaydediliyor.

Bu iki marka dışında yer alan et alternatifleri de düşünüldüğünde ABD'de bir yıl içerisinde hayatta kalmış olan hayvan sayısının milyonun üzerinde olduğu düşünülüyor

Raporda ayrıca 2021'de yaklaşık 1 milyon üründe yumurta yerine başka alternatiflerin kullanıldığı ve 4 binden fazla tavuğun hayvansal tarım sisteminden çıkarıldığı tahmin ediliyor.

WAP'a göre bu sayıların önümüzdeki 5 yıl içinde katlanarak artacağı ve 5 milyondan fazla yumurtlayan tavuğun sistemden çıkacağı hesaplanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN