ABD'de eşcinsel evlilikler koruma altına alındı: Biden Beyaz Saray bahçesinde tören ile imzaladı

ABD'de eşcinsel evlilikler koruma altına alındı: Biden Beyaz Saray bahçesinde  tören ile imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, eşcinsel evlilikleri koruma altına alan yasayı onayladı. Temsilciler Meclisi Genel Kurulu ve Senato'nun ardından Biden da uzun süredir tartışılan "eş cinsel evlilik hakkının yasal koruma altına alınmasına yönelik" yasayı imzaladı.

ABD'de Temsilciler Meclisi Genel Kurulu ve Senato'nun ardından tartışma konusu olan "eşcinsel evlilik hakkının yasal koruma altına alınmasına yönelik" yasa Joe Biden'ın onayını aldı. Biden, söz konusu yasayı Beyaz Saray bahçesinde düzenlediği tören ile imzaladı.

ABD'de halihazırda Yüksek Mahkemenin 2015 tarihli kararı uyarınca eşcinsel evliliklere yasal olarak izin veriliyor. Ancak Yüksek Mahkemenin daha önce kürtajı güvence altına alan kararı iptal etmesinin ardından bu kararı da iptal edebileceği belirtilmiş ve bunun federal bir yasa ile güvence altına alınması gerektiği ifade edilmişti. Bu konuda Kongre'deki Demokratlar harekete geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN