ABD'de haksız yargılanan iki kişiye 75 milyon dolar tazminat kararı çıktı

ABD'de haksız yargılanan iki kişiye 75 milyon dolar tazminat kararı çıktı

ABD'de 1983 yılında meydana gelen olaydan dolayı haksız yere idama mahkum edilen iki siyahiye mahkemeden 75 milyon dolar tazminat ödenmesi kararı çıktı.

Amerika'nın Kuzey Karolina eyaletinde mahkeme, 1983’te 11 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmek ve onu öldürmek suçundan haksız yere idama mahkum edilen 2 siyahi üvey kardeşe 75 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

HER YIL İÇİN 1 MİLYON DOLAR

Mahkeme, haksız yere idama mahkum edilen Henry McCollum ve Leon Brown kardeşlere hapiste geçirdikleri her yıl için 1 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti. Bunun yanı sıra 13 milyon dolar cezai tazminat verilmesi kararlaştırıldı.

abd-mahkeme.jpg

McCollum ve Brown, meydana gelen olayda gerçek suçlunun açığa çıkmasının ardından 2014'te serbest bırakılmışlardı. Hapishanede yaşadıklarından etkilenen ve zihinsel sağlık sorunları yaşayan kardeşler tam zamanlı bakıma muhtaç hale gelmişlerdi.

31 yıl haksız yere hapis yatan ve medeni hakları ihlal edilen siyahi kardeşler, 2015'ten bu yana hukuk mücadelesi veriyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN