ABD’de Mohsen Mahdawi serbest bırakıldı: Filistin'e destek verdiği için gözaltına alınmıştı

ABD’de Mohsen Mahdawi serbest bırakıldı: Filistin'e destek verdiği için gözaltına alınmıştı

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi, kefaletle serbest bırakıldı. Mahdawi, adalet sistemine olan inancını vurgulayarak, "Başkan Trump’a açıkça söylüyorum, sizden korkmuyorum" dedi.

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi, kefaletle serbest bırakıldı. Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan Mahdawi, "Trump’a açıkça söylüyorum, sizden korkmuyorum" dedi.

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi kefaletle serbest bırakıldı.

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için gözaltına alınan bir aktivist serbest bırakıldı. ABD Bölge Yargıcı Geoffrey Crawford, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından 14 Nisan’da gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi’nin kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

"TRUMP VE KABİNESİNE AÇIK VE YÜKSEK SESLE SÖYLÜYORUM, SİZDEN KORKMUYORUM"

Batı Şeria'daki bir mülteci kampında doğup büyüyen Mahdawi, kararın ardından Vermont eyaletindeki Burlington Federal Adliyesi’nden yürüyerek çıktı. Mahdawi, "Başkan Trump ve kabinesine açık ve yüksek sesle söylüyorum, sizden korkmuyorum" ifadelerini kullanarak, kararın ABD'deki adalet sistemine dair bir umut ve inanç ışığı olduğunu belirtti. Adliye dışındaki onlarca kişi Filistin bayrakları sallayarak, "Korkuya hayır" ve "Sevgiye evet" sloganları attı.

Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mahmoud Khalil ve Tuft Üniversitesi’nde doktora yapan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk ise Mahdawi ile benzer gerekçelerle hala gözaltında tutuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN