Amerika Birleşik Devletleri genelinde oy sayım işlemlerinin sürdüğü ara seçimlerde eyalet yönetimleri açısından önemli sonuçlar elde edildi.
Georgia eyaletinde Cumhuriyetçi rakibi Rick Jackson’a karşı üstünlük sağlayan Demokrat Parti adayı Keisha Lance Bottoms, resmi olmayan sonuçlara göre valilik yarışını kazandı.
GEORGİA'DA 24 YIL SONRA YÖNETİM DEĞİŞTİ
Eski Atlanta Belediye Başkanı olan Keisha Lance Bottoms, bu zaferle hem Georgia eyaletinin hem de ABD tarihinin ilk siyahi kadın valisi oldu. Georgia’da en son 1998 yılında bir Demokrat aday valilik seçimini kazanmıştı. Bu sonuçla eyalet yönetimi 24 yıl aradan sonra Cumhuriyetçilerden Demokratlara geçti.
Bottoms, görev süresi dolan Cumhuriyetçi Vali Brian Kemp’in yerine göreve başlayacak.
NEW YORK’TA KATHY HOCHUL GÜVEN TAZELEDİ
Demokratların güçlü olduğu eyaletlerden New York’ta ise mevcut Vali Kathy Hochul sandıktan galibiyetle çıktı. Cumhuriyetçi rakibi Bruce Blakeman karşısında seçimleri kazanan Hochul, ikinci kez 4 yıllık süre için New York Valiliği görevini üstlenecek.
2021 yılında Andrew Cuomo’nun istifası sonrası göreve gelen Hochul, 2022 yılındaki seçimleri de kazanarak ilk tam dönem valilik görevini yürütmüştü.
