ABD'den 8 mürettebatın hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili yeni açıklama

ABD'den 8 mürettebatın hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili yeni açıklama

ABD ordusu, geçen hafta Japonya'da düşmesi sonucu 8 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği "V-22 Osprey" tipi uçakların güvenliğinden emin olmak için yere indirme kararı aldı. Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanı Korgeneral Tony Bauernfeind, kararla ilgili "Riskleri azaltmak için bu adımı attık" dedi.

ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyadelerinden yapılan açıklamada, yüzlerce V-22 Osprey tipi uçağın, kazaya ilişkin soruşturma sürerken yere indirildiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanı Korgeneral Tony Bauernfeind, yaptığı açıklamada, arızanın nedeninin henüz tespit edilemediğini yazdı.

Bauernfeind "Riskleri azaltmak için bu adımı attık" dedi.

Kazanın ardından Japonya da da benzer bir adım atmış ve "CV-22 Osprey" tipi nakliye uçaklarını yere indirmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD'ye ait V-22 Osprey askeri uçağının Japonya'da düşmesi sonucu 8 mürettebatı hayatını kaybetti.

Öte yandan geçtiğimiz ağustos ayında da ABD'ye ait bir V-22 Osprey askeri uçağı askeri tatbikat sırasında Avustralya kıyılarında düşmüş, 3 deniz piyadesi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN