ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye ile görüşmelerde ileriye doğru büyük bir adım atıldı

ABD'den F-16 açıklaması: Türkiye ile görüşmelerde ileriye doğru büyük bir adım atıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake, Türkiye'ye 40 yeni F-16 savaş uçağı satışı ve 79 F-16'nın modernizasyonu için Kongre'nin onay vermesini "ileriye doğru önemli bir adım" olarak değerlendirdi. Flake, "ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Askeri İşler Birimi, Türkiye'ye son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarının satışında önemli bir adım atıldığını duyurdu. Flake, "Bu, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım. Yoğun çalışmalarından dolayı Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler" açıklamasını yaptı.

Birimin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; "ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri" ifadelerine yer verildi.

9423262

MSB'DEN F-16 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) haftalık bilgilendirme toplantısında da ABD ile F-16 satışına ilişkin değerlendirme yapıldı.

Bakanlık kaynakları, ABD’den alınacak F-16 uçaklarında son durumun ne olduğuna ilişkin sorulara “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda satın alınacak F-16 Blok-70 ve modernizasyon kitleri ile diğer malzeme, mühimmat ve teçhizatın tedarik süreci daha önce açıkladığımız takvime uygun olarak olumlu şekilde devam etmektedir." yanıtını verdi.

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN