ABD'den Pakistan Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıya kınama: Tam ve şeffaf soruşturma çağrısında bulunuyoruz

ABD'den Pakistan Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıya kınama: Tam ve şeffaf soruşturma çağrısında bulunuyoruz

ABD, dün Afganistan'ın başkentinde Pakistan Büyükelçiliği'ne düzenlenen ve Pakistanlı korumalardan birinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

SELMAN CÖMERT

Kabil'de Pakistan büyükelçiliğine yapılan saldırı, İslamabad'ın "Pakistan karşıtı Afgan hükümetinin ülkede terör saldırısı düzenlediği" iddiaları nedeniyle iki ülke arasındaki gerilimin arttığı bir ortamda geldi.

Yakındaki bir binadan büyükelçiliğe henüz kimliği belirsiz bir saldırgan veya saldırganlar tarafından ateş açıldı. Saldırıdan kısa bir süre sonra Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, saldırıyı sosyal medyada Pakistan'ın Afganistan'daki misyon şefi Ubeyd-ur-Rahman Nizamani'ye yönelik bir "suikast girişimi" olarak nitelendirdi.

ABD'DEN ŞEFFAF SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Pakistan yaralı korumayı helikopterle ülkesine götürerek hastanede tedavi altına alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price Washington'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Büyükelçilik saldırısını kınadığını belirterek, "Şiddetten etkilenenlere başsağlığı diliyoruz ve acil şifalar diliyoruz" dedi. Price, "ABD, yabancı bir diplomata yönelik saldırıdan derin endişe duyuyor ve tam ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Pakistan büyükelçiliğine yapılan saldırıyı üstlenen herhangi bir grup henüz çıkmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN