ABD'den yeni Afganistan adımı: Taliban'a karşı destek vereceğiz

ABD'den yeni Afganistan adımı: Taliban'a karşı destek vereceğiz

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Afganistan'da Taliban güçlerine karşı savaşan orduya hava desteği vermeye devam edeceklerini duyurdu: Taliban'ın saldırılarını devam ettirmesi halinde bu yoğun desteği sürdürmeye hazırız.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Taliban'ın Afganistan'daki kontrolünün arttığını hatırlatarak ABD'nin resmi orduya desteğinin devam edeceğini söyledi.

"DAHA YOĞUN SALDIRILAR BAŞLADI"

Kabil'de konuşan McKenzie"ABD, son günlerde Afgan güçlerine destek vermek amacıyla daha yoğun hava saldırıları düzenlemeye başladı ve Taliban'ın saldırılarını devam ettirmesi halinde bu yoğun desteği sürdürmeye hazırız" dedi.

"GENEL ZAFER KAZANAMAZLAR"

McKenzie, ABD'nin 20 yıllık işgalin ardından askerlerini çekmeye başladığı bir dönemde Afgan hükümetinin de zor günler geçirdiğini kabul etti ancak Taliban'ın ülkenin genelinde bir zafer kazanmaktan çok uzak olduğunu belirtti.

McKenzie, şunları kaydetti: "Taliban, yürüttükleri kampanyada kaçınılmaz bir sona doğru gidildiği izlenimi yaratmaya çalışıyor. Ancak bu doğru değil. Taliban'ın zaferi kaçınılmaz değil."

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz'da konuşan ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi için ilan ettiği tarihi öne çekmişti.

Biden, Afganistan'da Taliban'ın ilerleyişine rağmen ABD askerlerinin çekilmeye devam etmesini eleştirenlere cevap vermişti.

"Daha kaç bin ABD askerini riske atmak istiyorsunuz?" sorusunu yönelten Biden, ABD askerlerinin 11 Eylül'de değil, 31 Ağustos'ta ülkeden tamamen çekilmiş olacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN