ABD’li aktivistlerden Biden yönetimine Filistin çağrısı

ABD’li aktivistlerden Biden yönetimine Filistin çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın bir araya geldiği aktivistlerin, Biden yönetimine İsrail'in Filistin'e yönelik hak ihlalleri konusunda daha çok adım atma çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

ABD merkezli haber sitesi Axios'a göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin kökenli gruplarla basına kapalı gerçekleştirilen çevrim içi bir toplantıda bir araya geldi.

Aktivistler, Axios'a yaptıkları açıklamada, Joe Biden yönetiminin söz konusu İsrail ve Filistin olunca demokratik değerlere, insan haklarına ve uluslararası hukuka verdiği taahhüdü yerine getirmemesinden dolayı endişelerini aktardıklarını belirtti.

Blinken'ı İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze'ye yönelik insan hakları konusunda daha fazla adım atmaya çağıran aktivistler, ABD'nin İsrail'in talep ettiği 1 milyar dolarlık ek askeri yardımı yapmaması bunun yerine Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) yardımları artırması gerektiğini dile getirdi.

Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki durum, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimciler ve İsrail'in Arap vatandaşlara yönelik ayrımcılığına da dikkati çeken aktivistler, Hamas'ın Filistin'in halkını temsil etmediğini söyledi.

Bir ABD dışişleri bakanının Filistinli aktivistlerle bir araya gelmesinin sık rastlanan bir durum olmadığını belirten aktivistler, bu diyaloğun devam etmesi gerektiğinin vurguladı.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ BİDEN İÇİN KİŞİSEL BİR MESELE"

Blinken Filistin kökenli Amerikalı aktivistlerlerle yaptığı görüşmenin ardından Amerikalı Yahudi kuruluşların temsilcileri ile de çevrim içi bir görüşme gerçekleştirdi.

Biden yönetiminin antisemitizm ile mücadele için elinden geleni yapacağını kaydeden Blinken, İsrail'in güvenliğinin sağlanmasının Biden için kişisel bir mesele olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN