ABD'li gazeteci gökkuşağı desenli tişört giydiği için Katar'da gözaltına alındı

ABD'li gazeteci gökkuşağı desenli tişört giydiği için Katar'da gözaltına alındı

Dünya Kupası'nı takip etmek için Katar'da bulunan ABD'li gazeteci Grant Wahl, üzerinde gökkuşağı deseni olan bir tişört giydiği için stada girmesi engellenip gözaltına alındı.

Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'da, pazartesi günü oynanan ABD-Galler maçını izlemeye giden ABD'li futbol gazetecisi Grant Wahl, üzerinde gökkuşağı deseni bulunan bir tişört giydiği için maç alanına giremediğini ve güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

CBS Sports için çalışan Wahl, LGBTİ+ toplumuna desteğini göstermek için eşcinselliğin yasa dışı olduğu Katar'da Ahmad bin Ali Stadyumu'na gökkuşağı desenli tişörtle gittiğini ifade etti.

ZORLA ELİNDEN TELEFONUNU ALDILAR

Wahl, stada girmeye çalışırken güvenlik görevlisinin kendisine "Bu tişörtü giyemeyeceğini" söylediğini aktarırken, olayla ilgili Twitter paylaşımında bulunurken telefonunun güvenlik tarafından zorla elinden alındığını bildirdi.

Gazeteci, daha sonra 25 dakikalığına gözaltına alındığını ve giydiği tişörtün "siyasi" olduğu gerekçesiyle çıkarılmasının söylendiği belirtildi.

Wahl, köşesinde daha sonra güvenlik yöneticisinin kendisinden özür dilediğini ve kendisini "içeride tişörte zarar verebilecek taraftarlardan korumaya çalıştıklarını" söylediğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN