ABD’li vekillerden ‘kriz hemen çözülmeli’ diyen ordu komutanı Brown’a sert tepki: En büyük müttefikimiz İsrail’in altını oyuyor

ABD’li vekillerden ‘kriz hemen çözülmeli’ diyen ordu komutanı Brown’a sert tepki: En büyük müttefikimiz İsrail’in altını oyuyor

İsrail’in Filistin’de binlerce masum sivili katlettiği çatışmalar devam ederken, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, ‘kriz hızlıca çözülmeli’ diyen Genelkurmay Başkanı Brown’a sert tepki gösterdi. Kongre üyeleri, Brown’un “En büyük müttefikimiz İsrail’in altını oyduğunu kabul etmeli” ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört bir yanından İsrail’e yönelik ‘katliam’ tepkileri büyürken, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, soykırımın arkasında duruyor. Daha önce "Bence bu iş ne kadar uzarsa o kadar zorlaşabilir" şeklinde konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown’a meclisin bazı mensupları sert çıktı.

‘BIDEN’A KARŞI HAMAS YERİNE İSRAİL’İ DESTEKLESİN’

Geçtiğimiz ay atanan Brown’a ilişkin konuşan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Mike Lawler, "ABD ve müttefiklerimizin IŞİD konusunda yaptığı gibi, İsrail de tehdidi ortadan kaldırmak için gereken serbestliğe sahip olmalıdır. Yeni rolünde sözlerinin büyük bir ağırlık taşıdığını ve dünyanın büyük bir kısmının kendilerini savunurken onlara karşı döndüğü bir anda en büyük müttefikimiz olan İsrail'in altını oyduğunu kabul etmelidir" dedi.

The Post’a konuşan Mike Gallagher ise, "General Brown İsraillilerin bu görevi yerine getirmesinin ne kadar zaman alacağı konusunda endişeleniyorsa, Başkan'a sadece Hamas'ın yararına olacak bir ateşkes için bastırmaktan vazgeçmesini ve İsrail'in Hamas'ı olabildiğince hızlı ve etkili bir şekilde yok etmek için ihtiyaç duyduğu yardıma sahip olmasını sağlamaya çalışmasını tavsiye etmelidir" diye konuştu.

‘DAHA AZ ÇEKİŞME OLUR’ DEMİŞTİ

9 Kasım'da Japonya başkenti Tokyo'ya yaptığı bir ziyaret sırasında gazetecilere konuşan Brown, Gazze'deki çatışmalara daha hızlı bir çözüm bulunmasının, insanları Filistin saflarına katılmaya teşvik edebilecek sivil çatışmaları sınırlamaya yardımcı olabileceğini söylemişti.

İsrail'in Hamas'ın "üst düzey liderliğini" hedef almaya odaklandığını ve bu hedefe daha çabuk ulaşılabileceğini de söyleyen Brown, "Bence bu iş ne kadar uzarsa o kadar zorlaşabilir" diye eklemişti.

ABD Genelkurmay Başkanı ayrıca, Filistinli sivillerin ölüm oranının yüksek olmasının insanları Hamas saflarına katılmaya itebileceğinden endişe duyup duymadığı sorusuna ise "Evet, hem de çok. Bence bu dikkat etmemiz gereken bir şey. İşte bu yüzden zamandan bahsederken, çatışmaları durduracak bir noktaya ne kadar hızlı ulaşabilirseniz, Hamas'ın bir sonraki üyesi olmak isteyen birisine dönüşen sivil nüfus için daha az çekişme yaşarsınız" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN