ABD’yi vuran fırtına hayatı felç etti: 500 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD’yi vuran fırtına hayatı felç etti: 500 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD'nin doğu yakasında etkili olan şiddetli fırtınalar, Pensilvanya ve Ohio eyaletlerinde büyük hasara yol açtı. Yaklaşık 500 bin kişi elektrik kesintilerinden etkilendi.

ABD’nin doğusunu etkisi altına alan şiddetli fırtına, Pensilvanya ve Ohio eyaletlerinde hayatı felç etti. Yetkililer, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağış nedeniyle enerji hatlarında ciddi hasar meydana geldiğini belirtti. Yaklaşık 500 bin kişinin elektriksiz kaldığı bölgelerde acil müdahale ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Fırtına nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrilirken, ulaşımda da aksamalar yaşandı.

Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, Pensilvanya ve Ohio'da şiddetli fırtına etkili oldu. Pensilvanya'nın State College ve Pittsburgh şehirlerinde fırtınada elektrik direklerinin devrilmesi sonucu akıma kapılan 3 kişi hayatını kaybetti.

OHİO'DA 50 BİNDEN FAZLA KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Ülkedeki elektrik kesintilerini takip eden PowerOutage sitesi, devrilen ağaç ve elektrik direkleri nedeniyle Pensilvanya'da 450 bine yakın kişinin, Ohio'da da 50 binden fazla kişinin elektriksiz kaldığını açıkladı.

Ulusal Meteoroloji Servisi Pittsburgh Ofisi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgedeki fırtınanın hızının saatte 145 kilometreye kadar çıktığını belirtti.

Yetkililer, Pensilvanya ve Ohio'daki kötü hava koşullarının Arkansas, Texas ve Louisiana eyaletlerine kadar etkili olabileceği, hasar verici rüzgarların beraberinde getireceği aşırı yağışların ani sellere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN