Ahırın kapısında asma kilit var, yemi bile sahibi dışında delikten atılıyor! Kimseyle temasa geçmesine izin verilmiyor

Ahırın kapısında asma kilit var, yemi bile sahibi dışında delikten atılıyor! Kimseyle temasa geçmesine izin verilmiyor

Kendi çiftliğinde besicilik yapan veteriner, gözü gibi baktığı ineğe yaptıkları, ülkede gündem oldu. Nadir bir tür olan ineğini 2020 yılından beri besleyen veteriner, onu korumak için ilginç. önlemler aldı. İşte detaylar...

Çiftlikte büyüyen Price, veteriner olma hayalinin ardından üniversite eğitimi tamamladı. Wisconsin Windsor Road'a dönüp Grace Acres Farms adını verdiği bir çiftlik kurdu. Hayattaki en büyük amacı nesli tükenmek üzere olan ve oldukça verimli sığır türünü kurtarmak oldu. Sahip olduğu bu değerli ineğe gözü gibi bakan adam, kimsenin onunla temasa geçmesine izin vermiyor.

inegine-gozu-gibi-bakan-adam-1.jpg

EN DEĞERLİSİ İNEĞİ

Price'ın hindileri, atları ve hatta tavus kuşları vardı. Ancak, değerli mülkü sığırı oldu. Genetik geçmişiyle Price, 'Kerry sığırı' adı verilen nadir bir inek türünün korunmasına yardımcı olmak istediğine karar verdi. Genç veteriner, kalan son sığırı adeta bağrına bastı.

KORUMAK İÇİN ÇOK TUTKULU

TV100'den Hilal Nur Çiftçi'nin haberine göre, ineğini otla besleyen genç veteriner, "Nesli tükenmekte olan bir türü koruma konusunda çok tutkulu oldum. Sırf sayıları çok az olduğu için onlar için biraz geç olduğunu düşündüm" dedi. Önceki tecrübesinden dolayı, daha fazla Kerry yetiştiriyor. Bu yaz çiftlikte birkaç buzağısı var.

ÇOK DAHA VERİMLİ BİR İNEK

Price'a göre, Kerry sığırları diğer süt ineklerinden daha verimlidir. Aynı miktarda süt üretmek için çok fazla yeme ihtiyaçları yoktur. Ayrıca, Kerry inekleri A1 proteini yerine A2 proteini içeren süt üretirler. Price ve yakın aile üyeleri de dahil olmak üzere bazı kişilerin sütün çoğunda bulunan A1 proteinine alerjisi vardır.

inegine-gozu-gibi-bakan-adam-2.jpg

İNSANLARDAN KURTARILDI

Price, ilk Kerry'sini 2020 yazında aldı. Birçoğunun, bu kadar nadir bir türe bakmaya hazır olmayan insanlardan kurtarıldığını söyledi. Price, "Bu insanların çoğu gerçekten uzun vadeli korumaya yönelik değildi. Evlerini burada, çiftlikte buldular" dedi. Price, Kerry ineklerinin A1 içermeyen sütünden peynir üretmeye çalışıyor.

KERRY SIĞIRI NASIL BİR IRK?

Tüyleri neredeyse tamamen siyah, memelerinde biraz beyaz var. Boynuzlar beyazımsı ve koyu uçludur, ancak genellikle boynuzsuzdurlar. İnekler yaklaşık 350 ila 450 kg ağırlığındadır ve laktasyon başına 3 bin ila 3 bin 700 kg süt üretir. Yağ kürecikleri çok küçüktür ve bu da sütü peynir, tereyağı ve yoğurt üretimi için son derece uygun hale getirir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN