Beyaz Saray Sözcüsü'nden 'Biden dişlerini iyi fırçalamıyor mu?' sorusuna yanıt: Ben diş hekimi değilim

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın kanal tedavisiyle ilgili düzenlediği toplantıda, gülüşmelere yol açan “Başkan dişlerini iyi fırçalamıyor mu?” sorusu soruldu. Jean Pierre, “Ben diş hekimi değilim” cevabını verdi.

SELMAN CÖMERT

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean Pierre, Biden’ın kanal tedavisi gördüğü için NATO Genel sekreteri ve diğer günlük programlarını ertelemesine yol açan kanal tedavisinin “rutin" olduğunu söyledi. Başkan’ın durumunun iyi olduğunu belirten Jean Pierre, Biden'ın diş ağrısına neyin sebep olduğunu ve kanal tedavisinin neden gerek görüldüğü sorusuna net bir cevap vermedi.

Karine Jean Pierre, "Diş hekimi değilim. Başkan’ın dişleri hakkında konuşamam" dedi.

NATO LİDERİYLE GÖRÜŞME ERTELENDİ

Beyaz Saray’da ikinci kez kanal tedavisi gören ABD Başkanı Joe Biden, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le yapacağı görüşmeyi yarına erteledi.

Basın sekreteri Karine Jean-Pierre, "Başkan şu anda iyi durumda ve kesinlikle bu öğleden sonra rezidansta çalışıyor olacak" dedi.

Biden’ın doktoru, Başkan’ın geçtiğimiz gün diş ağrısı olduğunu, Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi doktorlarının röntgenle muayene yaptığını ve kanal tedavisi gördüğünü bildirdi.

Doktor Kevin O'Connor, Biden’ın tedaviyi “iyi bir şekilde tolere ettiğini” belirterek, yapılacağı daha önce açıklanmayan tedavide "herhangi bir komplikasyon olmadığını" söyledi.

DAHA ÖNCE DE KANAL TEDAVİSİ GÖRMÜŞTÜ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, 80 yaşındaki Biden’ın ağrıları bugün daha da artmıştı. Lokal anestezi uygulanan Biden, tedavi süresince yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretme ihtiyacı duymadı.

1990'larda senatör olarak görev yapan Biden, o tarihlerde de kanal tedavisi görmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN