Evlilikte mutluluğun sırrı yumurtada! Cinsel sağlığı ve libidoyu olumlu etkiliyor

Evlilikte mutluluğun sırrı yumurtada! Cinsel sağlığı ve libidoyu olumlu etkiliyor

Zayıf cinsel dürtü; hormonal dengesizlik, adet döngüsü, obezite, stres, yorgunluk vb. gibi sorunlardan dolayı kadınlarda yaygın bir problem. Bu sorunun devası yumurta olabilir. İşte detaylar...

Egzersiz, takviye gıdalar ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi çözümlerle cinsel dürtüyü artırmaya çalışırız. Bu konuda işe yarayacak besinlerden biri de yumurtadır.

Enerji veren bir gıda kabul edilen yumurtaların cinsel dürtüye de katkıda bulunabileceğine inanılıyor. Yüksek protein içeriği, zengin besin profili ve benzersiz kimyasal bileşimiyle yumurta, cinsel sağlığı ve libidonuzu olumlu yönde etkiliyor.

yumurta-cinsel-gucu-artirir-mi.jpg

HORMONLARIN ÜRETİMİNİ SAĞLIYOR

Hint diyetisyen Rajeswari V Shetty, "Yumurta cinsel dürtü oluşturmaya ve zihni stressiz tutmaya yarımcı olan B vitaminleri (B6 ve B5) içerir. Ayrıca stresle savaşmak için gerekli hormon seviyesinin dengelenmesini sağlar" diyor.

Gerçi yumurtanın cinsel sağlık için belirli faydaları olduğunu gösteren doğrudan bir kanıt yok. Ancak genel sağlığı ve dolayısıyla cinsel sağlığı da olumlu etkileyebilecek besinler içeriyor.

Her şeyden önce yumurta besin açısından zengin. Vitamin ve minerallerle dolu. Cinsel sağlıkta önemli rol oynayan hormonların üretimi ve düzenlenmesi için hayati öneme sahip.

YUMURTA, YORGUNLUĞU ÖNLER

Yumurta ayrıca yüksek kaliteli protein kaynağı. Shetty, "Protein, cinsel işlevle ilgili olanlar da dahil olmak üzere dokuların oluşturulmasına ve onarılmasına yardımcı olur" diyerek bu konuya dikkat çekiyor. Ayrıca enerji seviyesini korumak ve aşırı yorgunluğu önlemek için yumurta faydalıdır. Böylece erektil disfonksiyon riskini de azaltır.

Yumurta içerdiği B5 ve B6 vitaminleriyle seks hormonlarının üretiminde yardımcı olur. Bu vitaminler hem hormon seviyelerini düzenler hem de sağlıklı bir libidonun önünü açar.

yumurta-libidoyu-artirir-mi.jpg

VÜCUTTAKİ ÇİNKO SEVİYESİ, TESTOSTERON ÜRETİMİNİ DESTEKLER

Yumurtada bulunan çinko testosteron üretiminde önemli bir rol oynar. Testosteron hem kadınlar hem de erkekler için önemli bir hormondu. Yeterli çinko seviyesi, sağlıklı testosteron üretimini destekler.

Yumurta bir de nörotransmiter sentezinde ve beyin fonksiyonunda rol oynayan kolin kaynağıdır. Sağlıklı bir beyin cinsel istek ve uyarılma için önemlidir. Ancak herkeste işe yaramayabilir.

Tabii ki sadece yumurta yiyerek optimal cinsel sağlığa ulaşmak mümkün değil. Dengeli bir diyet, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve sağlıklı kilo alımı da önemli etkenler. Nihayetinde sorularınızın yanıtını iyi bir sağlık uzmanından almanızda fayda var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN