Almanya lideri Scholz’dan ‘Refah’ açıklaması: Saldırı bölgesel barışı zorlaştırır

Almanya lideri Scholz’dan ‘Refah’ açıklaması: Saldırı bölgesel barışı zorlaştırır

On binlerce masum sivili katleden İsrail’in saldırılarını Refah’a genişletmesi beklenirken, Almanya lideri Scholz, harekatın bölgesel barışı çok zor hale getireceğini ifade etti.

Ürdün Kral 2. Abdullah ile temasların ardından İsrail’in 7 Ekim’den bu yana süren Gazze’ye yönelik saldırılarında yüz binlerce sivilin sığındığı Refah’a olası harekatına ilişkin konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, kente harekatın sonucunda yaşanacak çok sayıda sivil kaybın bölgesel barışın sağlanmasını “çok zor” hale getireceğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bugün İsrail’de görüşeceğini söyleyen Scholz, görüşmelerde öne süreceği konulardan birisinin de bu konu olduğunu ifade etti.

‘HEDEF UZUN SÜRELİ ATEŞKES’

Şu anki meselenin bölgede uzun süreli bir ateşkese varılması olduğunu aktaran Scholz, “Bu bir kara saldırısının gerçekleşmesini engellememizi sağlayacaktır. Durumun olduğundan daha kötüye gitmemesi için her şeyi yapmamız gerektiği çok açık. Gazze’den Refah’a kaçanların, orada yürütülen askeri faaliyetler ve operasyonlar nedeniyle doğrudan tehdit altında olması söz konusu olamaz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN