Almanya lideri Scholz’dan subayların Rusya’da yayınlanan ses kaydı hakkında ilk açıklama

Almanya lideri Scholz’dan subayların Rusya’da yayınlanan ses kaydı hakkında ilk açıklama

Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna konusunda yapılan konuşmaların kaydının Rusya’da yayınlanması hakkında açıklama yapan Almanya lideri Scholz, olayın hızla aydınlatılacağını belirtti.

Almanya merkezli DPA'da yayınlanan habere Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Vatikan'da yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya destek hakkında konuşan Alman subayların ses kayıtlarının Rusya’da yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirerek konunun hızla aydınlatılacağını söyledi.

Scholz, bir gazetecinin bunun dış politikada sorun olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise "İşte bu yüzden bu konu artık çok dikkatli, çok yoğun ve çok hızlı bir şekilde aydınlatılıyor. Bu da gerekli" yanıtını verdi.

'ALMAN BAKANA BİLGİ VERİLİYORDU'

Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayınlamıştı. Ses kaydında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Taurus füzelerinin Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceğini konuştuğu belirtiliyor.

Kayıtta Kiev yönetiminin talep ettiği Taurus füzelerinin Ukrayna'ya teslimi konusunda siyasi iradeden izin çıkmadığının yer aldığı kaydedilirken, kaydın yer aldığı görüşmeye Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz'ın de katıldığı ve görüşmenin Alman Savunma Bakanı Boris Pistorius'a bilgi verme amaçlı yapıldığı belirtiliyor.

Almanya Savunma Bakanlığı da söz konusu ses kaydının ele nasıl geçirildiğini araştırdığı ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatının (MAD) bu yönde gerekli tüm tedbirleri aldığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN