Almanya'da Çinli casus tutuklandı: Donanma üssünde izinsiz fotoğraf çektiği İddia edildi

Almanya'da Çinli casus tutuklandı: Donanma üssünde izinsiz fotoğraf çektiği İddia edildi

Almanya'nın Kiel kentinde bir Çinli, donanma üssünde izinsiz fotoğraf çektiği gerekçesiyle casusluk şüphesiyle tutuklandı. Alman yetkililer, olayın ardından soruşturma başlattı.

Almanya'nın Kiel kentinde, bir Çinli, ülkenin önemli donanma üslerinden birinde izinsiz fotoğraf çekerken güvenlik güçleri tarafından tutuklandı. Almanya hükümeti, fotoğraf çekiminin askeri güvenliği tehdit edebileceği ve casusluk şüphesi taşıdığı gerekçesiyle hemen soruşturma başlattı.

Kamu yayın kuruluşu WDR'nin haberinde, Çin vatandaşı bir kişinin, 9 Aralık'ta Kiel-Wik deniz üssündeki askeri mülkte izinsiz fotoğraf çektiği belirlendi.

FOTOĞRAFLARIN AMACI ARAŞTIRILIYOR

Güvenlik görevlileri tarafından polise teslim edilen bu kişinin, cep telefonu ve diğer eşyalarının Schleswig-Holstein'daki Eyalet Kriminal Polis Ofisi tarafından incelendiği ifade edildi.

Bu kişinin, casusluk şüphesiyle tutuklandığı belirtildi.

Müfettişlerin, şüphelinin yabancı bir gizli servis için çalışıp çalışmadığını ve fotoğrafları casusluk amacıyla çekip çekmediğini araştırdığı kaydedildi.

Alman askeri istihbarat servislerinin raporlarında, Alman Silahlı Kuvvetlerine (Bundeswehr) yönelik casusluk faaliyetlerinde son dönemlerde artış olduğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN