Almanya'da son 30 yılın en büyük grevi: Yaşam durdu!

Almanya'da son 30 yılın en büyük grevi: Yaşam durdu!

Almanya’nın en büyük iki sendikası olan Verdi ve EVG, yükselen enflasyon dolayısıyla daha fazla ücret almak için grev başlattı. Ülkedeki tüm toplu ulaşım araçlarının 24 saat boyunca kullanılmamasına sebep olan grev, Almanya’nın en büyük iş bırakma eylemi olacak.

Almanya’nın iki büyük sendikası Verdi ve EVG’nin, grev başlatmasının sebebi, üyelerinin yükselen enflasyon dolayısıyla daha fazla ücret almasını talep etmesi.

Üç milyona yakın üyesi olan sendikaların başlattığı grev nedeniyle havalimanları, limanlar, tren yolları, otobüsler ve metroda 24 saat boyunca kullanım olmayacak.

ALMANYA TARİHİNİN EN BÜYÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Gecenin ilk saatlerinde başlayan grev şimdiye dek Almanya’da yapılan en büyük iş bırakma eylemi oldu.

BBC’nin haberine göre; Verdi ve EVG sendikaları, yaptıkları grevle bugün başlayacak maaş müzakerelerinde işverenler üzerinde baskı yaratmayı amaçlıyor. Verdi yüzde 10,5 zam isterken EVG’nin talebi ise yüzde 12.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN