Almanya'nın 'Z' harfi kararı tepki çekti

Almanya'nın 'Z' harfi kararı tepki çekti

Almanya İçişleri Bakanlığı, çok konuşulacak bir karara imza attı. Bakanlık, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan girişiminin ceza gerektiren bir suç olduğunu söyleyerek, savaşı alenen onaylayan herkesin yargılanabileceğini ve bu yargılamanın 'Z' sembolünün kullanımı için de geçerli olduğunu duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminin ardından Moskova yönetimine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Yaptırımlarla zora sokulan Kremlin, saldırıyı hafifletmek zorunda kalırken, Avrupa'da da Rus vatandaşlarına ve sporcularına yönelik alınan kararlar tepki çekmişti.

Tepkilere neden olan bir karar da Almanya İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, savaşı onaylayanların kovuşturmaya tabi olabileceği duyuruldu.

"'Z' SEMBOLÜNÜ İZLİYORUZ"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonuna ilişkin 'saldırgan' tabiri kullanılırken, savaşı alenen onaylayanların ve 'Z' sembolünü kullananların kovuşturmaya tabi olabileceği kaydedildi.

Kararı Twitter hesabından duyuran bakanlığa çok sayıda tepki geldi. Karara itiraz eden bir kullanıcı, "Savaşta değiliz ama burada savaş yasalarını uygulamaya çalışıyorsunuz. Yoksa vatandaşlarınıza karşı gizli bir savaş mı yürütüyorsunuz?" ifadelerini kullanarak tepkisini ifade etti.

İşte bakanlığın o paylaşımı:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN