Apple CEO'su Tim Cook: Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok

Apple CEO'su Tim Cook: Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok

Apple CEO'su Tim Cook, Çin'in Apple için önemini vurgulayan bir açıklama yaptı. Cook, Çin'deki alt yüklenicilerin Apple'ın imalat sürecinde kritik bir rol oynadığını ve şu anda bu rolü üstlenebilecek başka bir ülkenin olmadığını söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook, Çin'in Şanghay şehrindeki yeni perakende satış mağazasının açılışına katılmak için ülkeyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cook, Apple'ın Çin ana karasındaki alt yüklenici ortaklarıyla da bir araya geldi. Cook, yaptığı açıklamada Apple'ın tedarik zincirinde Çin'in önemini vurguladı. "Bizim için dünyada Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok." ifadesini kullanan Cook, Çin ile ABD ve Batı arasındaki jeopolitik gerilimlere rağmen Apple'ın Çin'deki yatırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Cook, Apple'ın Şanghay'daki uygulamalı araştırma merkezini tüm ürün gruplarındaki üretimi desteklemek üzere genişleteceklerini, ayrıca bu yıl ülkenin en önemli teknoloji merkezi şehirlerinden Şıncın'da yeni bir laboratuvar kurmayı planladıklarını belirtti.

Şanghay'ın Jing'an ilçesinde açılan Apple mağazası, ülkenin Çin, Hong Kong, Makau ve Tayvan'ı içeren "Geniş Çin" bölgesinde açtığı 57. mağaza oldu.

KARŞILIKLI KAZANCA DAYALI İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Mağazanın açılışında BYD'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Vang Çuanfu, Lens Technology'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Cou Çünfey ile Everwin Precision'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Çin Şiaoşuo'yu konuk eden Cook, Çin'deki iş ortaklarıyla karşılıklı kazanca dayalı ilişkilerini geliştirerek sürdüreceklerini vurguladı.

Merkezi Şıncın'da bulunan, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, 1995'ten bu yana Apple ürünleri için metal kaplama imalatı yapıyor.

Alt yüklenici imalatını zaman içinde cam parçaları ve yapısal bileşenleri içerecek şekilde genişleten BYD, ayrıca iPhone, iPad ve Apple Watch için de özel montaj hizmetleri sağlıyor.

BYD, geçen yıl Apple ile iş ortaklığını geliştirmek üzere bir başka alt yüklenici olan ABD merkezli elektronik üreticisi Jabil'i 2 milyar dolar bedelle satın almıştı.

Çinli kadın girişimci Cou Çinfey'in 2023'te kurduğu Lens Technology ise 2006'dan bu yana Apple ile çalışıyor. İlkin birinci nesil iPhone'lar için cam ekran koruyucuları üreten firma, bugün Apple'ın son çıkan artırılmış gerçeklik cihazı Vision Pro dahil çok sayıda ürünün cam ve metal bileşenlerini imal ediyor.

Apple ile 2012'de çalışmaya başlayan Everwin Precision ise Mac bilgisayarların yanı sıra Apple Watch ve Vision Pro için elektronik parça üretiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN