Arjantin'de yoksulluk son 20 yılın en yüksek seviyesinde

Arjantin'de yoksulluk son 20 yılın en yüksek seviyesinde

Arjantin Katolik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ocak ayında yoksulluk seviyeleri Arjantin'deki 46 milyon insanın yüzde 57,4'üne yükseldi. Bu son 20 yılın en yüksek oranı oldu.

Arjantin'de yoksulluk son 20 yılın en yüksek oranına ulaştı. Katolik Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ocak ayında yoksulluk seviyeleri Arjantin'deki 46 milyon insanın yüzde 57,4'üne yükseldi.

AP'de yer alan habere göre hafta sonu yayınlanan araştırmaya göre Arjantin'de yaklaşık 27 milyon insan yoksul ve bunların yüzde 15'i gıda ihtiyaçlarını yeterince karşılayamadıkları anlamına gelen 'yoksulluk' batağına saplanmış durumda.

'ARTIŞ DEVALÜASYONDAN KAYNAKLANDI'

UCA'nın sosyal gözlemevinin son raporuna göre, Ocak ayında yoksulluk seviyelerindeki artış, kısmen Milei hükümetinin 10 Aralık'ta göreve geldikten kısa bir süre sonra Arjantin Pesosu'nda uyguladığı devalüasyondan kaynaklandı. Bu, ülkenin temel gıda fiyatlarının artmasına neden oldu.

Çalışma, sosyal programlardan yardım almayan çalışan veya orta sınıf hanelerin en büyük etkiyi yaşadığı sonucuna vardı.

Araştırmacı Eduardo Donza AP'ye enflasyonun önümüzdeki haftalarda yavaşlayabileceğini ancak artan fiyatların Arjantinlileri etkilemeye devam edeceğini ve yoksulluğun Mart ayı itibarıyla nüfusun en az yüzde 60'ını vuracağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN