Avrupa Komisyonu yasa dışı göç için 'Çözüm Türkiye'de' dedi: Anlaşma güncellenmeli

Avrupa Komisyonu yasa dışı göç için 'Çözüm Türkiye'de' dedi: Anlaşma güncellenmeli

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas, Ege'de son bulmayan yasa dışı göçlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, çözümün Türkiye'de olduğunu söyledi. Schinas, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmanın güncellenmesi gerektiğini ifade ederken, "AB, onca sığınmacıyı topraklarında barındıran Türkiye’ye desteğini sürdürmelidir" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Avrupa'yı yakından ilgilendiren yasa dışı göçlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Scinas, konuyla ilgili olarak Türkiye'yi işaret etti. Schinas, Ege’de yasa dışı geçişlerin önlenebilmesi için çözümün, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki anlaşmanın güncellenmesi olduğunu söyledi.

CNN Türk'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre; Yunan Kathimerini gazetesine konuşan Schinas, “Pandemi ve jeopolitik ortamdaki olumsuzluklara rağmen 2016’daki anlaşma planlandığı gibi uygulandı. Şimdi ise çözüm, bu anlaşmanın yenilenmesidir” ifadelerini kullandı.

yeniproje-2021-01-31t142329827-1612095849.jpgAvrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas

“AB, onca sığınmacıyı topraklarında barındıran Türkiye’ye desteğini sürdürmelidir” diyen Schinas, “Bu destek Türkiye’nin özellikle doğu sınırlarının daha iyi korunması ve geri iadelerin bugünkünden daha etkin gerçekleştirilmeleri ile de bağlantılı olmalıdır” şeklinde konuştu. Schinas ayrıca “Türk-Yunan ilişkilerindeki olumlu gelişmeler ve AB’nin Türkiye ile yaptığı temaslar, göçmenler konusunda işbirliği için iyimser olmamıza imkân tanıyor. Türkiye ile bu konuda anlaşmak herkesin çıkarınadır” ifadesini kullandı.

ANLAŞMANIN YENİLENMESİNİ İSTEMİŞLERDİ

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis de kısa süre önce Türkiye ve AB arasındaki göç anlaşmasının yenilenmesi için çalıştıklarını söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN