Avrupa Parlamentosu Rusya kararının ardından siber saldırıya uğradı: Benim yanıtım ise Ukrayna'ya zafer

Avrupa Parlamentosu Rusya kararının ardından siber saldırıya uğradı: Benim yanıtım ise Ukrayna'ya zafer

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, AP'nin Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" ilan etmesinin ardından siber saldırıya uğradığını duyurdu. Metsola, "Benim yanıtım ise Ukrayna'ya zafer" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Rusya'yı, 494 lehte, 58 aleyhte ve 44 çekimser oyla 'terörizm sponsoru devlet' olarak tanımayı öngören tasarıyı kabul etti. Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Genel Kurulda "insanlık dışı ve zalimce eylemler" düzenlediği suçlamasıyla kabul edilen tasarının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "AP, sofistike bir siber saldırı altında. Kremlin yanlısı bir grup sorumluluğu üstlendi." ifadelerini kullandı.

TASARININ KABUL EDİLMESİNİN ARDINDAN GELDİ

Bilişim uzmanlarının saldırıyla mücadele ettiğini belirten Metsola, "Bu, Rusya'yı 'terörü destekleyen ülke' ilan etmemizin ardından geldi." değerlendirmesini yaptı. Metsola, "Benim yanıtım ise: Slava Ukraini (Ukrayna'ya Zafer)" paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN