Telefonunuzda o 5 uygulama varsa hemen silin! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz

Telefonunuzda o 5 uygulama varsa hemen silin! Her şeyinizi kaybedebilirsiniz

Android cihazlarda yer alabilen bazı uygulamaların siber tehdit içerdiği açıklandı. Gelen açıklamanın ardından ise dört uygulama Google Play Store'dan kaldırılırken, bir uygulamanın da tehdit unsuru oluşturabileceği aktarıldı.

Dünyanın bütününde siber saldırı tehdidi devam ediyor. İnternetin her an cebimizde olması ile birlikte siber tehdit ise bir uygulama kadar uzağımızda. Apple'ın uygulama mağazası IOS'ta ve Android'in uygulama mağazası Google Play'de zararlı ve büyük tehdit içeren yazılımlar ile karşılaşılmaya da devam ediyor. Son olarak da kullanıcılar için kötü haber Google Play Store'dan geldi.

GOOGLE'DAN UYARI GELDİ

Tom's Guide'ın yapmış olduğu habere göre; Google, Google Play Store'da başka bir kötü amaçlı olan Android uygulama grubu keşfetti. Bu durumu ise Google'dan önce bir antivirüs firması tarafından keşfedilen kötü amaçlı olan bu uygulamaların kullanıcıları onları indirmeleri için kandırmak adına yardımcı programlar ve optimize edici programlar gibi göründüğü ifade edildi.

UYGULAMALARIN İSİMLERİ VERİLDİ

Söz konusu haberde ise ismi açıklanan uygulamalar şu şekilde:

  • Bluetooth device auto connect - 1 milyon indirme
  • Bluetooth & Wi-Fi & USB driver - 100 bin indirme
  • Volume, Music Equalizer - 50 bin indirme
  • Fast Cleaner & Cooling Master - 500 indirme

PLAY STORE'DAN KALDIRILDI

Kötü amaçlı uygulamaların tümünün Google aracılığı ile Play Store'dan kaldırıldığı aktarıldı. Fakat, buna rağmen, bu uygulamaları kullananların dikkat etmesi gerekiyor. Sahip olduğunuz herhangi bir cihazda bu uygulamalardan biri hâlâ yüklü şekilde ise cihazlarınıza ve verilerinize yönelik oluşturabilecekleri tehditlerin kurbanı olmamak için bunları hemen silmeniz gerektiği kaydedildi.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA İLK GELDİ

Google'da görev alan bir kişi ise, Tom's Guide'a konu ile ilgili olarak birtakım açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanan söz konusu uygulamalar hakkında daha fazla bilgi verip, "Raporda tanımlanan uygulamaların tümü Google Play'den kaldırıldı. Güvenliği ve gizliliği ciddiye alıyoruz ve politikalarımızı ihlal eden uygulamalar bulduğumuzda harekete geçiyoruz" şeklinde konuştu.

'TUBEBOX' DETAYI

Tüm bunların haricinde ise Tom's Guide haberinde, TubeBox isimli bir uygulamanın da ismi geçti. Şirket aracılığı ile keşfedilen ve yeni raporda da ele alınan siber saldırı tehdidi oluşturan kötü amaçlı uygulamalardan TubeBox'un bir milyondan fazla indirme aldığı ve bu uygulamanın, kullanıcıları video ve reklam izledikleri için ödüllendirmeyi vermesine rağmen vaatlerini asla yerine getirmediği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN