Siber zorbalar ailenin kabusu oldu: Eve sürekli asılsız yemek siparişleri ve 'terör' polisleri geliyor

İstanbul'da bir lise öğrencisi genç, internetteki oyun ortamında tartıştığı kişiler tarafından siber zorbalığa maruz kaldı. Gencin kişisel bilgilerini ele geçiren siber saldırganlar, eve her gün onlarca yemek siparişi ve karşı ödemeli alışveriş kuryesi gönderdi, asılsız 'terör' ihbarlarıyla polis baskınları yaptırdı.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde yaşayan Kaya ailesinin başı asılsız sipariş ve ihbarla dertte. Ailenin evine 4-5 aydır vermedikleri siparişlerin yanı sıra asılsız ihbarla polisler de geliyor.

Her şey lise öğrencisi gencin, arkadaşlarıyla internetteki sanal oyun ortamında başka bir grupla tartışmasıyla başladı. O tartışma sonrasında karşı taraf olayı siber zorbalığa döktü.

Siber saldırganlar, lise öğrencisi gencin ev adresine kadar ulaştılar ve sürekli yemek siparişi vermeye başladılar. Yemek siparişini, polise yapılan asılsız ihbarlar takip etti.

internet-oyununda-tartistigi-cocuklar-gencin-kabusu-oldu-4.jpg

"PANİK İÇİNDEYİZ, KORKUYORUZ"

Show Haber'de yer alan habere göre, eve 1 aydır yemek siparişi gelmiyordu. Aile, 'kabus bitti' derken önceki gün asılsız siparişler yeniden başladı. Aynı anda 10'dan fazla kurye ve bir polis ekibi kapıya dayandı.

Siber zorbalığa uğrayan gencin annesi, "Kapıyı açtım, polisleri görünce ilkildim. Ne oldu, 'Biz adam öldürdük de haberimiz mi' yok dedim. Baktım polislere cevap veremiyorum, kuryelere cevap veremiyoruz. Panik yaptım, korktum" diye konuştu.

internet-oyununda-tartistigi-cocuklar-gencin-kabusu-oldu-2.jpg

"ASILSIZ İHBARLA TERÖRLE MÜCADELE EKİPLERİ GELDİ"

Gencin abisi ise, "Yaklaşık 4-5 aydır devam eden bir süreç bu. Ne uyuduğumuz belli, ne uyandığımız. En düşük tutar 400 TL'den başlıyor, 1000 TL'ye kadar devam ediyor. Bizim bilgilerimize bu kadar nasıl rahat ulaşıyorlar, bilmiyorum. Biz buna şaşırıyoruz. Gece saat 23.30'da polis ekipleri geliyor, onlar gidince bu sefer de terörle mücadele geliyor" dedi.

internet-oyununda-tartistigi-cocuklar-gencin-kabusu-oldu-3.jpg

Lise öğrencisi genç, "Bunların yaş aralığı 15-16 yaşlarında. Benden bir şey istediler ben de yapmadım. Ailemle tehdit edildim. Evime ihbarlar geçildi, yemekler söylendi. Her şey bir oyun yüzünden oldu" dedi.

internet-oyununda-tartistigi-cocuklar-gencin-kabusu-oldu-1.jpg

SİBER ZORBALIK KARŞISINDA NE YAPILABİLİR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN