Babacan'dan uluslararası kamuoyuna İsrail-Filistin çağrısı: Onurlu bir barışı hediye etmek zorundayız

Babacan'dan uluslararası kamuoyuna İsrail-Filistin çağrısı: Onurlu bir barışı hediye etmek zorundayız

DEVA Partisi lideri Ali Babacan İsrail ve Filistin arasındaki savaşla ilgili yaptığı açıklamada meselenin çatışma çözümü zemininde ele alınması gerektiğini söyledi. BM başta olmak üzere uluslararası kamuoyuna seslenen Babacan, "Bölgemize onurlu bir barışı hediye etmek zorundayız. Taraflara askeri destek sağlama yarışına girmeden, öncelikle ateşkesin sağlanması ve nihayetinde de kalıcı barışın inşası için taraf olunmalıdır" dedi.

İsrail Filistin arasında yedinci gününde devam eden savaş ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, barışın inşası için taraf olunması gerektiğini vurguladı. Dışişleri Bakanlığı'na, hükümete ve dünyaya meselelerin çözümü için tavsiyelerini iletmek istediğini belirten Babacan, "Bölgemize onurlu bir barışı hediye etmek zorundayız. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kamuoyu meseleyi çatışma çözümü zemininde ele almalıdır" diye konuştu.

'İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI DERHAL TOPLANMALIDIR'

Babacan, "Haklı, haksız, bizden sizden demeden, taraflara askeri destek sağlama yarışına girmeden, öncelikle ateşkesin sağlanması ve nihayetinde de kalıcı barışın inşası için taraf olunmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı derhal toplanmalıdır. Arap Ligi ile adımlar atıldı, yetmez. İslam İşbirliği Teşkilatı çok daha kapsayıcıdır, çok daha geniş bir temsil gücüne sahiptir. Çünkü bu sadece bir Arap İsrail meselesi değildir" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞTAN YANA TAVIR ALAN HERKESİN BUNDA VEBALİ VARDIR'

İktidarın diyalog çağrısını olumlu değerlendirdiğini dile getiren Babacan, "İnsan canının sayılara indirgendiği, insanlığın ayaklar altında ezildiği bu dönemde, savaştan yana tavır alan herkesin bunda da vebali vardır, sorumluluğu vardır. Şunu da ifade etmek isterim, iktidarın İsrail Filistin meselesinde ilk 6 günde ortaya koymuş olduğu tutumu ve diyalog için yaptığı çağrıyı da olumlu olarak değerlendiriyorum" dedi.

'ORTA DOĞU'YU BARIŞ BÖLGESİ YAPMA SORUMLULUĞUNA SAHİBİZ'

Kadınların, çocukların canları söz konusuyken itidalle hareket etmekten vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Babacan, şöyle devam etti: "Geçmişte dillendirdiği bir hususu da tekrar etmek istiyorum. Kimse uluslararası hukukun üstünde değildir, kimse haksızlık hukuksuzluk yapma ayrıcalığına hakkına da asla sahip değildir. Türkiye her zaman mazlum Gazze halkının yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Öte yandan antisemitizme varan sözleri ve davranışları da her zaman kınadığımı ve kınayacağımı da belirtmek istiyorum. Bizler bu dönemi yaşayan siyasetçiler olarak Orta Doğu'yu barış bölgesi yapma sorumluluğuna sahibiz ve bu sorumluluğumuzu da asla unutmamamız gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN