Bankacılık sektörü krize giren İsviçre’ye bir skandal daha: ABD’den ‘yaptırım’ soruşturması

Bankacılık sektörü krize giren İsviçre’ye bir skandal daha: ABD’den ‘yaptırım’ soruşturması

ABD basınında çıkan haberlere göre, son haftalarda krize giren İsviçre’nin bankacılık sektörünü bir kriz daha bekliyor. İddiaya göre, ABD makamları, İsviçre’nin önemli bankalarından Credit Suisse ve UBS’yi Rus yaptırımlarına ilişkin soruşturma yapacak.

ABD merkezli Bloomberg'de yayınlanan bir habere, İsviçre’nin bankacılık devleri Credit Suisse ve UBS, Rus iş insanlarının yaptırımlardan kaçmalarına yardım ettikleri iddiasıyla ABD Adalet Bakanlığı'nın incelemeye aldığı bankalar listesinde yer alıyor.

İsviçre bankalarının, ABD bankalarıyla birlikte, bakanlık tarafından mahkemeye çağrıldığı bildirildi. Haberde, soruşturmanın Credit Suisse'in rakibi UBS tarafından devralınmasıyla sonuçlanan krizden önce başladığı belirtildi.

BNP PARİBAS’A 9 MİLYAR DOLARLIK CEZA

Kaynaklar, soruşturmanın hangi bankacı ve danışmanların yaptırım uygulanan müşterilerle ilgilendiğini ve bu müşterilerin son yıllarda nasıl incelendiğini belirlemeyi amaçladığını belirterek banka çalışanlarının herhangi bir yasayı ihlal edip etmediklerini belirlemek için soruşturmaya tabi tutulabileceğini ekledi.

Bankalar, ABD yaptırımlarını ihlal ettikleri için ciddi cezalarla karşılaşabilir. 2014 yılında, Fransız merkezli BNP Paribas, ABD’nin Sudan, İran ve Küba'daki yaptırım uygulanan kuruluşlarla ilgili işlemlere izin verme suçlamalarını kabul ettikten sonra yaklaşık 9 milyar dolar ödemek zorunda kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN