Credit Suisse'in yeni sahibinden sürpriz hamle: Eski CEO geri dönüyor

Credit Suisse'in yeni sahibinden sürpriz hamle: Eski CEO geri dönüyor

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, önemli rakiplerinden Credit Suisse'in iflas etmesiyle devlet yardımıyla satın alınmasından sonra CEO Sergio Ermotti'nin bankaya döneceğini duyurdu.

UBS’ten yapılan duyuruda, bankanın eski CEO’su Sergio Ermotti'nun neredeyse iki yıl daha görev yaptıktan sonra Ralph Hamers'ın yerini alacağı belirtildi.

Hamers'ın bankada kalarak geçiş aşamasında Ermotti'ye danışmanlık yapacağı bildirilen duyuruda, “Yönetim Kurulu Hamers’e Credit Suisse'in satın alınmasındaki aracı rolü için derin şükranlarını sunmak istiyor" şeklinde kaydedildi.

9 YIL GÖREV YAPMIŞTI

USB Yönetim Kurulu'nun muhtemel zorluklar karşısında aldığı söylenen sürpriz kararla, Ermotti, 5 Nisan’da gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısından sonra dokuz yıl boyunca yaptığı görevini yeniden üstlenecek. Son olarak Swiss Re'nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Ermotti, 2011'den 2020'ye kadar UBS CEO’su olarak çalışmıştı.

MİLYARLARCA FRANKLIK SATIN ALMA

İsviçre bankası Credit Suisse'teki güven krizi, küresel ölçekte bankacılık sektöründe kriz yaratırken, UBS, 260 milyar dolara varan devlet ve merkez bankası desteğiyle 19 Mart'ta Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN