'Batı, Putin'in en büyük kozunu elinden aldı'

'Batı, Putin'in en büyük kozunu elinden aldı'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 7 ay geride kalırken, gazeteci Adelina Sfishta Kremlin'in savaşın başından bu yana elinde tuttuğu doğal gaz kozunu kaybettiğini yazdı. Sfishta ''Avrupa, LNG depolama kapasitesini yüzde 40 artırmayı başardı. 1 Ekim'den itibaren LNG'ler gelecek ve depolanacak.. Putin'in bir silahı daha iş görmez hale geldi..'' dedi. Uzmanlar ise 'Putin'in doğal gaz tehdidi tutmadı sırada nükleer var' yorumunda bulunuyor.

Ukrayna işgali nedeniyle ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkelere ilk olarak ruble ile ödeme şartını öne sürerek doğal gaz kozunu kullanmıştı. Kremlin, Polonya ve Bulgaristan başta olmak üzere birçok ülkeye doğal gaz vanalarını kapatmıştı.

Uzmanlar, Putin'in doğal gaz tehdidinin AB ülkeleri üzerinde işe yaramayınca 'Rus lider nükleer silah tehdidine sarıldı' yorumunda bulundu.

Gazeteci Adelina Sfishta, kişisel Twitter hesabından Rus gazı ithal eden AB ülkelerinin LNG depolama kapasitesini yüzde 40 artırmayı başardığını ve1 Ekim itibarıyla sıvılaştırılmış gaz yani LNG'nin depolanacağını söyledi. Gazeteci Adelina Sfishta şu ifadeleri kullandı:

''Avrupa; Rus gazı olmadan, bu kışı ve daha sonraki kışları karşılayabilecek seviyeye geldi...
Avrupa, LNG depolama kapasitesini % 40 artırmayı başardı.
01 Ekim'den itibaren LNG'ler gelecek ve depolanacak..
Putin'in bir silahı daha iş görmez hale geldi..''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN