Belarus lideri Lukaşenko konuştu: Üçüncü Dünya Savaşı ufukta

Belarus lideri Lukaşenko konuştu: Üçüncü Dünya Savaşı ufukta

Ukrayna işgaline ikinci yılında savaşa tam gaz devam eden Rusya’nın müttefiklerinden Belarus lideri Lukaşenko, Batı'nın Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle Üçüncü Dünya Savaşı'nın ufukta olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın kanlı işgalini tüm hızıyla sürdürürken, önemli müttefiklerinden Belarus’un Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, batının Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle, ''ufukta 3. Dünya Savaşı'nın gözüktüğünü'' belirtti.

NÜKLEER TEHLİKE

Ulusa Sesleniş konuşmasında halkına hitap eden lider, ''ABD ve uydularının girişimlerinin sonucunda Ukrayna'da topyekun savaş başladı. Ufukta nükleer bir üçüncü dünya savaşı var'' dedi. Lukaşenko ayrıca, Ukrayna savaşında barış çağrısı yaparak “ön koşulsuz” Rusya ve Ukrayna'nın masaya oturması gerektiğini söyledi.

Lukaşenko, ''Gerilim yükselmeden, şimdi durmalıyız. Risk alıp çatışmaların sonlandırılması çağrısı yapacağım, bir ateşkes ilanı. Her türlü bölgesel, tekrar inşa ve güvenlik gibi konular' müzakere masasında ele alınabilir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN