Belgesel başbakanı rahatsız etti: Hindistan’dan BBC’ye 'sansür'

Belgesel başbakanı rahatsız etti: Hindistan’dan BBC’ye 'sansür'

Uzun yıllardır Hindistan’ın başbakanlığını yapan Narendra Modi hakkında bir belgesel yayınlayan BBC’ye ülke yetkililerinden gelen sert tepkilerin ardından sansür uygulandı. Hindistanlı yetkililer, YouTube ve Twitter’dan belgeselle ilgili paylaşımları kaldırmasını istiyor.

Hindistan hükümetinin danışmanlarından Kanchan Gupta, Hindistan'ın Başbakan Narendra Modi'yi eleştiren İngiltere merkezli BBC belgeselinin YouTube ve Twitter'da paylaşılmasını engellediğini duyurdu.

PLATFORMLARDAN BAKANLIĞIN TALİMATINA ONAY

Ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından "sömürgeci zihniyetiyle" eleştirilmiş olan dizi, Başbakan'ın 2002'de etnik şiddeti kışkırtmadaki iddia edilen rolünü inceliyor.

Hindistan Bilgi ve Yayın Bakanlığı, YouTube'dan belgeselin kliplerini engellemesini istedi ve Bakanlığın Danışmanı Kanchan Gupta'nın paylaşımına göre, Twitter'dan YouTube videolarına bağlantı veren 50'den fazla paylaşımı kaldırmasını istedi. Gupta, her iki sosyal medya platformunun da bakanlığın talimatlarına uyduğunu sözlerine ekledi.

HİNDİSTAN’DA YAYINLANMADI

Gupta, Hindistan'da yayınlanmayan belgeseli "düşmanca propaganda" ve "Hindistan karşıtı saçmalık" olarak nitelendirdi. Görüntülenmesine izin verilmesinin "Hindistan'ın egemenliğine ve bütünlüğüne" zarar vereceğini ve etnik gerilimi alevlendirebileceğini iddia etti.

'India: The Modi Question’ isimli dizi şeklinde hazırlanan belgeselin ilk bölümü geçtiğimiz hafta yayınlandı. Hindistan başbakanının iktidara yükselişini Hindistan'daki Müslüman azınlığa yönelik politikalarına odaklanarak anlatan dizi, Modi'nin 2002'de yüzlerce Müslümanın katledilmesini engelleyemediği yönündeki suçlamaları inceleyerek başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN