Hindistanlı yetkililerden BBC’ye vergi kaçırma suçlaması

Hindistanlı yetkililerden BBC’ye vergi kaçırma suçlaması

Hindistanlı yetkililer, İngiltere merkezli haber ajansının mali kayıtlarında "birkaç tutarsızlık" bulduğunu söyleyerek BBC'yi vergi kaçırmakla suçladı. Haber kuruluşu, Başbakan Narendra Modi hakkında eleştirel haberler yaptığı için haksız yere hedef alındığında ısrar ediyor.

Hindistan Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "kilit personeli" sorguladıktan ve BBC'nin Yeni Delhi ve Mumbai'deki ofislerinden "dijital kanıt ve belgeler" topladıktan sonra medya devinin vergi ihlallerine işaret eden "önemli" kanıtlar ortaya çıkardığını söyledi.

KAYNAKLAR ‘BBC’ DİYOR

Bakanlığın açıklamasında, "Araştırma sırasında, Hindistan'da gelir olarak açıklanmayan bazı havalelerde verginin ödenmediğini gösteren birkaç kanıt toplandı" denildi. Duyuruda ismen tanımlanmayıp yalnızca "önde gelen bir uluslararası medya şirketi" olarak belirtilse de, kaynaklar, açıklamanın BBC’yi kastettiğini söylüyor.

BBC de iddiaları kabul ederek bu hafta çok sayıda çalışanın "uzun sorgulamalarla karşı karşıya kaldığını ve şirketin soruşturmayla "tam işbirliği yaptığını" söyledi.

‘MODİ’YLE İLGİLİ BELGESEL TETİKLEDİ’

İngiltere tarafından finanse edilen yayıncı, bu haftaki ofis aramalarını "baskın" olarak nitelendirdi ve bunların, Hindistan Başbakanı’yla ilgili birkaç hafta önce yayınlanan bir belgeselle ilgili olabileceğini söylüyor.

Ancak iktidardaki Bharatiya Janata Partisi (BJP), vergi dairesinin "vergi uyumunu incelemede yasalar dahilinde" olduğunu ve ülke kurumlarının başbakanlıktan bağımsız olarak faaliyet gösterdiğini öne sürerek bu suçlamayı reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN