Beyaz Saray: ICE’ın ara seçimlerde sandıkların çevresinde olmayacağının garantisi yok

Beyaz Saray: ICE’ın ara seçimlerde sandıkların çevresinde olmayacağının garantisi yok

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ICE’ın ara seçimlerde oy verme merkezleri yakınında bulunmayacağına dair hiçbir garanti verilemeyeceğini belirtti. “Başkan’ın oy verme merkezlerinin dışında ICE bulundurma konusunda herhangi bir resmi plandan bahsettiğini duymadım.” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Kasım ayında yapılacak ara seçimlerde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlilerinin oy verme merkezleri yakınında bulunmayacaklarına dair “hiçbir garanti veremeyeceğini” söyledi. Leavitt, düzenlediği basın toplantısında, eski Beyaz Saray stratejisti Steve Bannon’ın “Kasımda oy verme merkezlerinin çevresinde ICE olacak.” yönündeki açıklaması hakkında değerlendirmede bulundu.

Sözcü Leavitt, “Başkan’ın oy verme merkezlerinin dışında ICE bulundurma konusunda herhangi bir resmi plandan bahsettiğini duymadım.” dedi. Ancak ICE görevlilerinin seçim günü sandık çevresinde bulunmayacağı yönünde açık bir taahhütte de bulunmadı.

Bannon, bir programda kendisine yöneltilen bir soruya, “Kasım ayında ICE’ın sandıkları kuşatacağından kesinlikle emin olabilirsiniz.” yanıtını vermişti.

Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde ICE görevlilerinin gerçekleştirdiği operasyonlar ise kamuoyunda tartışma yaratmıştı. 7 Ocak günü gerçekleştirilen bir müdahalede, ICE görevlileri 37 yaşındaki ABD vatandaşı Renee Nicole Macklin Good adlı kadını aracındayken vurarak öldürmüştü. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, bu kişinin ICE memurlarını “ezmeye çalıştığını ve aracıyla onlara çarptığını” öne sürmüştü.

24 Ocak’ta düzenlenen protestolar sırasında da bir kişi ICE görevlilerince gözaltına alınmaya çalışılırken vurulmuştu. Yetkililer, 37 yaşındaki kurbanın Alex Jeffrey Pretti adlı Amerikalı bir hemşire olduğunu ve olaylar sırasında yanında silah taşıdığını bildirmişti.

Sınır güvenliğinden sorumlu yetkili Tom Homan, yaşanan gelişmelerin ardından 700 ICE görevlisinin Minnesota eyaletinden ayrılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN