Beyaz Saray'da 'güven' krizi büyüyor: Austin'in hastaneye kaldırılmasından ne Biden'ın ne de yardımcısının haberi olmuş

Beyaz Saray'da 'güven' krizi büyüyor: Austin'in hastaneye kaldırılmasından ne Biden'ın ne de yardımcısının haberi olmuş

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Savunma Bakanı Austin'in hastaneye kaldırılmasıyla başlayan kriz Beyaz Saray'da büyüyor. Austin'in rahatsızlanması sonrasından geçici olarak göreve getirilen Bakan Yardımcısı Hicks'in de ABD Başkanı Biden gibi Austin'in durumundan haberdar olmadığı öğrenildi.

2024 yılının ilk günü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in hastaneye kaldırılmasından sonra 2 Ocak'ta bakanlık görevini geçici olarak devralan Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks'in de Austin'in durumundan haberdar olmadığı öğrenildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Pat Ryder, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Bakan Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırılması ve bu durumdan uzun süre Başkan Joe Biden dahil üst düzey yetkililerin haberdar edilmemesi konusunda yeni detayları anlattı.

Bakan Austin'in 22 Aralık'ta geçirdiği operasyonun ardından hastaneye yatırıldığını ve ertesi gün eve döndüğünü belirten Ryder ancak ağrılarının çoğalması sonucu 1 Ocak'ta ambulansla başkent Washington yakınlarındaki Walter Reed Askeri Hastanesi'ne kaldırıldığını anlattı.

Lloyd Austin: White House not told for days defence secretary in hospital - BBC NewsABD Savunma Bakanı Lloyd Austin

AUSTIN'İN DURUMUNU O DA BİLMİYORMUŞ

Ryder, "Acil bir duruma karşı önlem amaçlı Austin'i yoğun bakım ünitesine kaldırdılar ancak daha sonra gizlilik nedeniyle yoğun bakımda kalmaya devam etti" dedi.

Kathleen Hicks - VikipediSavunma Bakanı Yardımcısı Kathleen Hicks

Savunma Bakan Yardımcısı Hicks'in 2 Ocak'ta bakanlık görevini geçici olarak devraldığını belirten Ryder, bu sırada Porto Riko'ya resmi ziyaret gerçekleştirdiğini ve Austin'in durumundan haberdar olmadığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

5 Ocak'ta Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Lloyd Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu duyurulmuştu.

Başkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendikleri ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN