Biden harekete geçti! ABD'ye girmek için aşı şart olacak

Biden harekete geçti! ABD'ye girmek için aşı şart olacak

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Biden yönetiminin ABD'ye giriş yapmak isteyen yabancılardan korona aşısı mecburiyeti isteyeceğini aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin ABD'ye giriş yapacak olan neredeyse bütün yabancı ziyaretçilere korona aşısı zorunluluğu getirmek için harekete geçtiği iddia edildi. Bir Beyaz Saray yetkilisinin aktardığına göre, aşı zorunluluğu, Biden yönetiminin yabancıların ülkeye seyahatini kısıtlayan önlemlerin azaltılmasına yönelik aşamalı planının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, aşı zorunluluğunun ne zaman uygulamaya konacağı konusunda henüz bir takvim belirlenmedi. Farklı kurumların temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu, güvenli bir biçimde seyahatlerin normalleştirilmesine yönelik adımların ne zaman ve nasıl atılacağını araştırıyor.

Biden yönetimi, koronavirüsün Delta varyantını gerekçe göstererek seyahat kısıtlamalarını sürdürüyor. Bu da yabancıların ülkeye girişini ciddi ölçüde etkiliyor. Mevcut kısıtlamalara göre son 14 günde Çin, Avrupa Şengen Bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan’da bulunan ve Amerikan vatandaşı olmayan kişiler ABD'ye giremiyor.

ABD'ye seyahat eden herkesten, aşılanıp aşılanmadıklarından bağımsız olarak üç gün içinde yapılmış negatif korona testi göstermeleri isteniyor. Bazı müttefik ülkeler, seyahat sektörü ve yakınlarını göremeyenler, Biden yönetiminden kısıtlamaların bir kısmının kaldırılmasını istiyor.

ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinin oluşturduğu Airlines for America, yönetimin, yabancıların aşılanması durumunda ülkeye girişlerini kolaylaştırmayı planladığı yönündeki haberlerden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN