Biden, Netanyahu hakkında konuşurken mikrofonları unuttu: "Come to Jesus" çağrısı

ABD Başkanı Biden, Senatör Michael Bennet ile yaptığı sohbette mikrofonu açık unuttu. Biden'ın o sırada Gazze'deki insani durum hakkında Netanyahu'ya baskı yapılması gerektiğini dile getirdiği duyuluyor. Biden, Netanyahu için, "Bibi, bunu tekrarlama. Sen ve ben bir 'Come to Jesus' toplantısı yapacağız" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe akşamı Birliğin Durumu konuşmasının ardından, mikrofonun hâlâ açık olduğunu fark etmeden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, Biden'ın Washington'daki Temsilciler Meclisi salonunda Colorado'dan Demokrat Senatör Michael Bennet ile yaptığı sohbette, Gazze'deki insani durum hakkında Netanyahu'ya baskı yapılması gerektiğini dile getirdiği duyuluyor.

' 'COME TO JESUS' TOPLANTISI YAPACAĞIZ'

Biden'ın, Netanyahu için "Ona söyledim. Bibi, bunu tekrarlama. Sen ve ben bir 'come to Jesus' toplantısı yapacağız" sözleri, ABD Başkanı'nın İsrail liderine yönelik artan hayal kırıklığını ve sabrının tükendiğini gösteriyor. "Come to Jesus" ifadesi, genellikle ciddi bir konunun açıkça ele alınması gerektiği durumlar için kullanılır.

'İNSANİ YARDIM İKİNCİL BİR HUSUS YA DA PAZARLIK KOZU OLAMAZ'

Olayın ardından bir yardımcının Biden'a mikrofonların açık olduğunu fısıldaması ve Başkan'ın "Burada mikrofon açık. Güzel. Bu iyi bir şey" şeklindeki tepkisi de kameralara yansıdı.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre, Gazze'de 31 bin sivilin ölümüyle yaşanan insanı kriz ve İsrail'in yardım kamyonları üzerindeki sıkı kontrol politikası, bölge halkını ağır bir gıda sıkıntısıyla karşı karşıya bırakmış durumda. Biden'ın, Netanyahu hükümetini Gazze'ye yardımların ulaşımı için daha fazla sınır kapısını açmaya çağırdığı ve "İnsani yardım ikincil bir husus ya da pazarlık kozu olamaz" dediği biliniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir