Biden, Putin'den önce Avrupalı müttefikleriyle görüştü

Biden, Putin'den önce Avrupalı müttefikleriyle görüştü

ABD Başkanı Biden, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı video konferans öncesi, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri ile Ukrayna konusunda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

'RUSYA'NIN TAVRINDAN ENDİŞELİYİZ'

Liderler, görüşmede Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması ve giderek sertleşen söylemlerinden dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi. Rusya'yı gerginliği azaltmaya davet eden liderler, özellikle Normandiya Formatı aracılığıyla yürütülecek bir diplomasinin, Donbas'taki sorunun Minsk Anlaşmaları yoluyla çözülmesi için tek yol olduğunu belirtti.

Liderler, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerini vurgulayarak, konuya ortak bir yaklaşım için yakın temas halinde kalmakta anlaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN