Biden 'Tek şart var' diyerek duyurdu: İsrail Ramazan ayında Gazze eylemlerine ara verecek

Biden 'Tek şart var' diyerek duyurdu: İsrail Ramazan ayında Gazze eylemlerine ara verecek

ABD Başkanı Biden, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarını sürdürdü. Biden, rehinelerin serbest bırakılması şartıyla İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'ye saldırılarına son vermeyi kabul ettiğini ifade etti. Bununla birlikte Biden, ateşkes konusunun zorluklarla ilerlediğini, rehine konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, NBC'ye verdiği röportajda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Biden, ateşkes konusunun zorluklarla ilerlediğini belirtirken, rehinelerin serbest bırakılması koşuluyla İsrail’in Ramazan ayı boyunca Gazze'ye yönelik saldırıları durdurmayı kabul ettiğini ifade etti.

RESMİ SONUÇ HENÜZ YOK

Biden, geçici ateşkesin sağlanmasıyla, iki devletli çözüm için daha iyi bir dinamiğe sahip olunacağını dile getirdi. Ancak, Gazze'de ateşkesin yakın olduğunu ancak henüz resmi bir sonuca varılmadığını belirtti.

Bu açıklamaların öncesinde Biden, New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik danışmanının Gazze'de ateşkesin yakın olduğunu bildirdiğini ancak henüz tamamlanmadığını ifade etmişti. Biden, umutlarının gelecek pazartesiye kadar Gazze'de ateşkes sağlanacağı yönünde olduğunu dile getirdi.

ATEŞKES ANLAŞMASININ DETAYLARI

TRT Haber'de yer alan habere göre; Biden'in açıklamalarına paralel olarak, olası ateşkes anlaşmasının detayları da şekilleniyor. Paris’teki ateşkes görüşmelerinde hazırlanan taslak teklife göre, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin 40 gün durdurulması ve Filistinli mahkumlar ile İsrailli rehineler arasında takas yapılması öngörülüyor.

Taslakta, her 1 İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkumun takası yapılacak. Bununla birlikte, Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilecek ancak askerlik yaşındaki erkekler bu kapsamın dışında tutulacak.

İsrailli tüm rehine kadınlar, 19 yaş altındaki çocuklar, yaşlılar ve hastalar Filistinli mahkumlarla yapılacak takasla serbest bırakılacak. Ayrıca, her gün 500 yardım kamyonunun girişine izin verilmesi, binlerce çadır ve karavanın temin edilmesi gibi insani yardım önlemleri de taslağın içerisinde yer alıyor.

Taslak aynı zamanda Gazze Şeridi'ndeki fırınların ve hastanelerin onarımını da kapsıyor. Ancak, taslağın uygulanabilirliği ve tarafların bu şartları kabul edip etmeyeceği konusu hala belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN