Biden'dan kritik açıklama: Gazze'de ateşkes için tarih verdi

Biden'dan kritik açıklama: Gazze'de ateşkes için tarih verdi

Gazze'de ateşkese çok yakın olunduğunu belirten ABD Başkanı Biden, hafta sonuna kadar anlaşılıp, gelecek pazartesi gününe kadar da ateşkesin sağlanabileceğini söyledi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne saldırıları devam ederken, insani yardımların bölgeye ulaştırılabilmesi ve esir takasının gerçekleştirilmesi için ateşkes aciliyeti vurgulanıyor. Tüm dünyanın gözü bölgede yaşanan gelişmelerdeyken, İsrail'e "sarsılmaz" desteğini sıkça vurgulayan ABD Başkanı Joe Biden'dan konuyla ilgili kritik bir açıklama geldi.

'UMUYORUM Kİ PAZARTESİYE KADAR SAĞLANACAK'

ABD Başkanı Joe Biden, New York'a yaptığı ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Biden, Gazze'de ne zaman ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır" yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN