ABD'den katliamı destekleyen karar! Acil ateşkese bir kez daha veto

ABD'den katliamı destekleyen karar! Acil ateşkese bir kez daha veto

ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını bir kez daha veto etti. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30 bine yaklaştı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, en az 30 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Birçok ülke İsrail'in uyguladığı insanlık dışı saldırıları kınarken ABD'den İsrail'e bir destek daha geldi. ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etti.

ACİL ATEŞKESE ABD 'HAYIR' DEDİ, İNGİLTERE 'ÇEKİMSER' KALDI

BMGK'de Cezayir'in sunduğu Gazze'de acilen ateşkes talep edilen, sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınayan ve zorla yerinden edilmeye karşı çıkan karar tasarısı oylamaya sunuldu. 15 üyeli BMGK'de ABD'nin veto ettiği karar tasarısı için İngiltere "çekimser" oy kullanırken, 13 ülke "evet" oyu verdi.

ABD DAHA ÖNCE DE ATEŞKES ÇAĞRILARINI VETO ETTİ

ABD daha önce 16, 18 ve 25 Ekim 2023 ile 8 Aralık 2023'te BMGK'de Gazze'ye ilişkin sunulan karar tasarılarını veto etmişti.

ABD, BM Genel Kurulu'nda 13 Aralık 2023'te 153 ülkenin "evet" oyu kullandığı Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısı için de "hayır" oyu kullanan 10 ülkeden biri olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN