Biden'dan savcının raporuna sert tepki: Hafızam gayet iyi

Biden'dan savcının raporuna sert tepki: Hafızam gayet iyi

ABD Başkanı Biden gaflarına bir yenisini daha ekledi. Biden bu kez Gazze ile ilgili sorulan bir soruya "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" yanıtıyla gündeme oturdu. Biden, ‘hafızasının zayıf’ olduğunu belirten savcıya, "Asılsız ithamlara şiddetle karşı çıkıyorum. Benim hafızam gayet iyi durumda." tepkisinde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, kendi evinden çıkan gizli belgelerle ilgili olarak Özel Yetkili Savcı Robert Hur tarafından hazırlanan ve kendisinin yaşlılığı ile hafızası üzerine yapılan yorumları içeren rapora sert bir tepki gösterdi. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Biden, raporda yer alan ifadeleri kesin bir dille reddetti ve hafızasının yerinde olduğunu vurguladı.

Biden, "Raporda bana yönelik hiçbir suçlama yapılmadı, zaten olmaması gerekiyordu. Ancak raporda yer alan ve hafızamla ilgili asılsız ithamlara şiddetle karşı çıkıyorum. Benim hafızam gayet iyi durumda." ifadelerini kullandı.

SİSİ'Yİ MEKSİKA DEVLET BAŞKANI SANDI

Ancak Biden'ın hafızasının iyi olduğunu vurguladığı anlardan birkaç dakika sonra yaptığı bir gafa dikkat çekildi. Gazze ile ilgili sorulan bir soruya yanıt verirken "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" demesi, Amerikan kamuoyunda ve medyasında geniş yankı buldu. Bu durum, Biden'ın yaşına ve hafızasına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Biden'ın bu sözlerinin yer aldığı video kesitlerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, Başkan'ın görev için uygun olmadığını öne sürdü. Amerikan medyası da Biden'ın bu gafının, hafızasının iyi durumda olduğunu iddia etmesinden hemen sonra gelmesinin ciddi soru işaretleri oluşturduğunu belirtti.

Özel Yetkili Savcı Hur'un raporunda, Biden'ın hafızasının zayıf olduğuna dair ifadeler kullanılması ve Biden'ın bu rapora verdiği tepkiler, Amerikan siyasetinde ve halk arasında tartışmalara neden oldu. Biden, kendisine yönelik bu tür eleştirilere karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyarken, yaşanan bu gaf, politik arenada kullanılan bir mühimmat haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN