Biden'ın çağrısının ardından Putin'den sürpriz adım

Biden'ın çağrısının ardından Putin'den sürpriz adım

ABD Başkanı Biden'ın “Savaşı bitir görüşelim” çağrısına Kremlin'nden "Müzakerelere açığız" cevabı geldi. Yapılan açıklamada Putin’in Ukrayna işgaliyle ilgili 'müzakerelere açık olduğunu' bildirildi. Açıklamada, müzakerelerin başlaması için Moskova’nın taleplerinin Batı tarafından kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin’in Ukrayna işgaliyle ilgili “müzakerelere açık olduğunu” bildirdi. Açıklamada, müzakerelerin başlaması için Moskova’nın taleplerinin Batı tarafından kabul edilmesi gerektiği ifade edildi. Rus tarafından yapılan açıklamanın ABD Başkanı Joe Biden’ın savaşı sona erdirmek için müzakerelere başlama isteğini dile getirmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Biden’ın müzakere çağrısına Kremlin’den cevap geldi. Putin, Ukrayna’yla ilgili müzakerelere açık olduğunu bildirirken, Batı’nın Moskova taleplerini kabul etmesi ön şartını sundu.

Dün Beyaz Saray’da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la yaptığı görüşmeden sonra ABD Başkanı Joe Biden, "Putin, savaşı bitirme yoluna girmeye yönelik bir karar konusunda niyetli olursa onunla konuşmaya hazırım. Ancak henüz böyle bir yolda değil" demişti.

Reuters’ta yer alan habere göre Biden, Rusya'nın 24 Şubat’ta Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Putin ile birebir konuşmadı. Mart ayında Biden, Putin'i "iktidarda kalmaması gereken" bir "kasap" olarak nitelendirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN