Blinken Kuzey Makedonya Başbakanı ile görüştü

Blinken Kuzey Makedonya Başbakanı ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski ile bir araya geldi. Görüşmede, Kovaçevski ve Blinken, iki ülke arasındaki ilişkileri ele alarak Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği üyeliği yolunda ve gerekli reformları gerçekleştirmedeki süreçte ABD’nin sağladığı desteği konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkileri bir kez daha vurgulayarak, Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği üyeliği yolunda ve gerekli reformları gerçekleştirmedeki süreçte ABD’nin sağladığı desteği konuştu.

Toplantıda Başbakan Kovaçevski, iki ülkenin sürekli olarak ürettikleri üretken siyasi diyalogu takdir etti ve bu diyalogun Kuzey Makedonya ve ABD’nin stratejik ortaklığı aracılığıyla derinleştiğini belirtti.

Kovaçevski ve Blinken, Kuzey Makedonya ve ABD arasındaki Stratejik Diyalog’un başlamasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler ve bu diyalogun iki ülke arasındaki dostane ilişkileri derinleştireceğini, karşılıklı politik, ekonomik ve diğer diyalog biçimlerini geliştireceğini, eğitim ve kültürel bağları güçlendireceğini beklediklerini ifade ettiler.

ABD, Kuzey Makedonya’nın NATO müttefiki olarak ve Batı Balkanlar’da istikrar faktörü olarak katkısını yüksek derecede takdir ediyor. Dışişleri Bakanı, ABD’nin Kuzey Makedonya’yı, AB üyeliğini sağlamak ve bu hedefe ulaşmak için hükümetin attığı cesur ve devlet adamlığı kararlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, Kuzey Makedonya’nın OSCE ile başarılı bir başkanlık yapmasını ve örgütün karşılaştığı zorluklarla başa çıkma konusundaki yapıcı yaklaşımını selamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN