BM Genel Sekreteri Guterres’ten İsrail’e, “Yıkım ve tahliyeleri durdurma” çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres’ten İsrail’e, “Yıkım ve tahliyeleri durdurma” çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Antonio Guterres, Doğu Kudüs’teki olaylarla ilgili İsrail’i “yıkım ve tahliyeleri durdurmaya” çağırdı ve “yetkilerin azami tedbirli olmaları ve barışçıl toplanma özgürlüğü hakkına saygı göstermeleri” gerektiğini bildirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (KARAR)

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Şam Kapısı’nda toplanan Filistinlileri dağıtmak için ses bombası kullanmasının ardından BM Sözcülüğü vasıtasıyla yazılı yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Sekreter Guterres açıklamasında, işgal altındaki Doğu Kudüs’te devam eden şiddetin yanı sıra Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinli ailelerin evlerinden olası tahliyeleri konusunda “derin endişe” duyduğunu belirtti.

antonio-guterres.jpg

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres

İsrail’i uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku kapsamındaki yükümlülükleri doğrultusunda yıkım ve tahliyeleri durdurmaya çağıran Guterres, “İsrailli yetkililer azami tedbirli olmalı ve barışçıl toplanma özgürlüğü hakkına saygı göstermelidir.” ifadesini kullandı.

Tüm liderlerin aşırılık yanlılarına karşı hareket etme ve tüm şiddet ve kışkırtma eylemlerine karşı açıkça net bir görüş bildirmeleri sorumluluğu olduğunu belirten Guterres, kutsal yerlerdeki statükoya saygı duyulmasını ve sürdürülmesini istedi.

Genel Sekreter Guterres ayrıca, Ortadoğu Dörtlüsü aracılığıyla da dahil olmak üzere, Filistinlileri ve İsraillileri ilgili Birleşmiş Milletler kararları, uluslararası hukuk ve ikili anlaşmalar temelinde çözmeleri için desteklemeye olan bağlılığını tekrarladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN