BM: UNRWA yoksa gıda tedariki de yardım konvoyları da yok

BM: UNRWA yoksa gıda tedariki de yardım konvoyları da yok

BM çalışanlarının 7 Ekim'de Hamas'a destekte bulunduğu iddiası üzerine birçok ülkenin UNRWA'ya finansal yardımları durdurulması dünyanın gündemine oturmuştu. UNRWA, Gazze'deki kıtlığın artarak devam ettiğini ve daha fazla gıda tedarikine ihtiyaç duyulduğunu belirterek uluslararası finansmanın yeniden başlamaması durumunda birkaç hafta içinde çalışmalarının duracağını ifade etti. UNRWA İletişim Direktörü Touma, "UNRWA yoksa gıda tedariki de yardım konvoyları da yok." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı iddiası üzerine, birçok ülke ajansa yapılacak yardımları askıya almıştı. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki kıtlığın önlenmesi için daha fazla gıda tedarikine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma'nın, Katar merkezli Al Jazeera Televizyonuna yaptığı açıklama, ajansın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Touma, "Gazze'de kıtlığın önlenmesi için daha fazla gıda malzemesine ihtiyaç olduğunu" belirtti.

UNRWA'nın, uluslararası finansmanın yeniden başlamaması durumunda birkaç hafta içinde çalışmalarının duracağını kaydeden Touma, "UNRWA yoksa gıda tedariki de yardım konvoyları da yok." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN