BM'den IŞİD uyarısı: Tehlike görmezden gelinemez

BM'den IŞİD uyarısı: Tehlike görmezden gelinemez

Terör örgütü IŞİD'in, Haseke'deki hapishane saldırısının ardından BM'den kritik bir uyarı geldi. Açıklamada, IŞİD'in büyümeye devam ettiği ve tehlikenin görmezden gelinemeyeceği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Birimi Direktörü Vladimir Voronkov, BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingte, Haseke'de yaşanan son olayın Suriye'nin kuzeydoğusundaki hapishaneler ve kamplarda tutulan IŞİD mensupları sorununa uluslararası etkili bir çözüme acil ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Bu hapishanelerde uzun süredir göz altında tutulan IŞİD mensupları ve şüphelilerinin akıbetinin belli olmadığına dikkati çeken Voronkov, Suriye ve Irak'taki üçüncü ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine iade edilerek yargılanması gerektiğini söyledi.

'TEHLİKE GÖRMEZDEN GELİNEMEZ'

IŞİD'in büyümeye devam ettiği ve tehlikenin görmezden gelinemeyeceği uyarısında bulunan Voronkov, Irak'taki istikrarsızlığın ve Suriye'de devam eden çatışmaların bu bölgeyi IŞİD ve diğer terörist gruplar için tercih edilen bir arena haline getirdiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN