Bosnalı Sırp Lider Dodik: Batılılar ne derse desin Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız

Bosnalı Sırp Lider Dodik: Batılılar ne derse desin Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız

Bosna Hersek Devlet Başkanlık Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da "Ukrayna Savaşı-Sırp tarafsızlığı ne anlama geliyor?" başlıklı konferansta ülkesinin Rusya'ya karşı yaptırım uygulamayacağını açıkladı. Dodik, ''Batılılar ne derse desin biz Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız'' dedi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da "Ukrayna Savaşı-Sırp tarafsızlığı ne anlama geliyor?" başlıklı konferansa katılan Bosna Hersek Devlet Başkanlık Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, ülkesinin Rusya'ya karşı yaptırım uygulamayacağını açıkladı.

''BÜYÜKLÜK TASLIYORLAR''

Dodik, Sırp Cumhuriyeti Entitesi'nin birçok şeyi yalnız başına yapamayacağı için müttefik arayışı içinde olduğunu ve bunu da Batı'da bulmayacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"ABD'nin Batı Balkanlar özel temsilcisi Gabriel Escobar ile konuştum. Escobar bana anayasaya aykırı bile olsa onların politikalarını kabul etmem gerektiğini söyledi. Bu politikaları kabul etmeyince problem oluştu. Almanya ve İngiltere'nin de davranış biçimi böyle, büyüklük taslıyorlar, soğukkanlılığımızı korumalı, bu fırtınadan korunmalıyız."

Dodik, Sırp Cumhuriyeti Entitesi'nden Rusya'ya yaptırım uygulamasının istendiğini vurgulayarak "Küçücük Sırp Cumhuriyeti Entitesi kime, ne yaptırımı uygulayacak. Bosna Hersek absürt olayların olduğu bir ülke." değerlendirmesinde bulundu.

"RUSYA'DAN HİÇBİR İSTEĞİM YOK"

Dodik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birçok defa görüştüğünü aktararak, Putin hakkında "Tanıdığım en pratik en iyi niyetli kişilerden biri." açıklamasında bulundu.

''BATILILAR NE DERSE DESİN BİZ RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMAYACAĞIZ''

Dodik açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

''Ruslar savaşa zorlandı. Yugoslavya sonrası bize de çözümler dayattıkları gibi Ukrayna'da da çözüm dayatılmaya çalışıldı. Putin gelmeden önce Rusya halkı fakirdi, bugün ise bambaşka durumdalar. Batılılar ne derse desin biz Rusya'ya yaptırım uygulamayacağız''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN